Λεπτομερής περιγραφή: HYIPs

HYIPs

HYIPs

Ξεκινώντας από τα βασικά, HYIP είναι η συντομογραφία του "High Yield Investment Program", δηλαδή "Πρόγραμμα Επενδύσεων Υψηλής Απόδοσης".

Η έναρξη συνεργασίας με τα HYIPs είναι απλή. Εγγραφή στην ιστοσελίδα τους, λογαριασμό σ’ έναν ηλεκτρονικό διαμεσολαβητή όπως το PAYZA, η SolidTrustPay, το Liberty Reserve, το Perfect Money κλπ, και εισαγωγή χρημάτωναπό εκεί στο HYIP.

Από την επόμενη ημέρα (ή την επόμενη εργάσιμη), θα αρχίσετε να λαμβάνετε στο λογαριασμό σας ένα προκαθορισμένο κέρδος. Το κέρδος καταβάλλεται ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας του HYIP, είτε καθημερινά, είτε εβδομαδιαία, είτεμηνιαία, είτε με τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης μαζί με το αρχικό κεφάλαιο. Το επιτόκιο κυμαίνεται συνήθως από 0,3% έως 3% ανά ημέρα. Έτσι σ’ ένα σύντομο χρονικό διάστημα παίρνετε πίσω το αρχικό σας κεφάλαιο και στη συνέχεια ξεκινάτε να λαμβάνετε καθαρό κέρδος.

Οι συνηθέστερες πηγές εισοδήματος των HYIPs είναι : το trade στην αγορά συναλλάγματος forex, οι επενδύσεις σε χρηματιστηριακά προιόντα, οι συμμετοχές σε επενδυτικά προγράμματα υψηλού ρίσκου, οι επενδύσεις σε επιχειρήσεις υψηλής απόδοσης και τα βραχυπρόθεσμα δάνεια με ημερήσια επιτόκια.

mlm74.jpg

Τα αληθινά HYIPs που πραγματικά κερδίζουν χρήματα μέσω της δραστηριότητας τους, δεν υπερβαίνουν το 1% των συνολικών HYIPs που κυκλοφορούν στην αγορά. Το υπόλοιπο 99% είναι συστήματα Ponzi που λειτουργούν με την αρχή της συνεχούς αύξησης των μελών. Στα HYIP αυτά, οι πληρωμές των κερδών που πραγματοποιούνται στα μέλη, γίνονται με χρήματα των νεότερων συμμετεχόντων προς τα παλαιότερα μέλη. Γι’ αυτά τα HYIPs λοιπόν, έρχεται πάντα η στιγμή που τα χρήματα των νέων μελών δεν είναι αρκετά για να πληρώσουν τους τόκους στα προηγούμενα μέλη, οπότε το πρόγραμμα τερματίζεται.

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένα από τα προγράμματα ζουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μερικές φορές για χρόνια. Κι οι άνθρωποι οι οποίοι άρχισαν να ασχολούνται μαζί τους από την αρχή, έχουν τεράστια κέρδη. Στόχος του κάθε συμμετέχοντα πρέπει να είναι ο καθορισμός ενός σχεδίου, ώστε να διπλασιάσει - τριπλασιάσει την αρχική του κατάθεση σε διάστημα 4-6 μηνών και στη συνέχεια να αποσύρει τα χρήματά του.

Υπάρχουν στο internet ειδικές περιοχές αποτύπωσης της δραστηριότητας των HYIPs. Ονομάζονται HYIP monitors. Εκεί μπορείτε να βρείτε καταλόγους HYIPs και πληροφορίες σχετικά με το status τους. Οι οθόνες είναι επίσης και ο κύριος διαφημιστικός χώρος για τα site αυτά. Δυστυχώς, πολλές από τις οθόνες, αποδίδουν έναντι αμοιβής υψηλή βαθμολογία σε απατεώνες και θέτουν status "PAYING" για προγράμματα που ήδη έχουν σταματήσει να πληρώνουν αρκετές ημέρες πριν. Έτσι μπορείτε να δείτε μια οθόνη να δείχνει ένα πρόγραμμα να λειτουργεί κανονικά, ενώ στην πραγματικότητα έχει σταματήσει να πληρώνει. Ως εκ τούτου, πρέπει κανείς να παίρνει πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, πολλά και διαφορετικά HYIP monitors και HYIP forums.

mlm73.jpg

Οι αναλήψεις μετρητών στα HYIPs γίνονται συνήθως αποκλειστικά και μόνο προς τον ίδιο ηλεκτρονικό διαμεσολαβητή που χρησιμοποιήθηκε για την κατάθεση. Αίτημα withdraw (ανάληψης) μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και ο χρόνος επεξεργασίας κυμαίνεται από λίγα δευτερόλεπτα έως 2 εργάσιμες ημέρες.

mlm75.jpg

Τα περισσότερα HYIPs δίνουν στα μέλη τους τη δυνατότητα ημερήσιας ανακεφαλαιοποίησης των κερδών (compounding), γεγονός που πολλαπλασιάζει τη συνολική απόδοση του κεφαλαίου εντός ενός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος. Δίνουν επίσης τη δυνατότητα πολυεπίπεδης ανάπτυξης για εισαγωγή νέων μελών (referrals), υπό τον κωδικό παλαιότερων μελών (referrers). Οι referrers κερδίζουν πάντα ποσοστιαία αναλογία από τις καταθέσεις και τα κέρδη των referrals.

4338968_orig.jpg

Αξίζει η ενασχόληση με τα HYIPs ?

Στις μέρες μας δεν υπάρχει τίποτα απόλυτα εγγυημένο. Από χρηματιστήρια και μετοχές μέχρι καταθέσεις και ομόλογα κρατών, όλα έχουν ένα ρίσκο. Οικονομικές κρίσεις μπορούν να πλήξουν χώρες, μεγάλες τράπεζες και εταιρείες και να τις φέρουν σε σημείο πτώχευσης. Οι τιμές των ακινήτων, του πετρελαίου, ακόμη και των ευγενών μετάλλων είναι σε συνεχή διακύμανση.

Βλέποντας λοιπόν τα πράγματα απ’ αυτή τη σκοπιά, ένα πρόγραμμα υψηλής απόδοσης διαφέρει από ένα άλλο χαμηλής απόδοσης, μόνο στο γεγονός ότι ο συμμετέχων γνωρίζει εξ αρχής πως διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Έτσι ενδεχόμενη απώλεια στο εισόδημα ή τα χρήματα που δαπάνησε, έρχεται πιο ομαλά και δεν πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία.

Είναι σίγουρο ότι μπορεί κανείς να λάβει σημαντικά κέρδη από σχετικά ασφαλείς επενδύσεις, όμως αυτό απαιτεί τη διάθεση τεραστίων ποσών. Αν κάνετε κατάθεση 2.000.000 $ σε μια τράπεζα με προσυμφωνημένο επιτόκιο 3%, το ετήσιο εισόδημα σας θα είναι 60.000 $ ή 5.000 $ ανά μήνα. Καλά χρήματα, αλλά πόσοι άνθρωποι έχουν σήμερα 2.000.000 $ στην τράπεζα ?

Οι επενδύσεις σε κινητές αξίες μπορούν επίσης να σας αποδώσουν ετησίως μέχρι και 40 - 50% του αρχικού σας κεφαλαίου. Αλλά για να βρεθούν στη θέση να σας παράγουν πχ 2.000 $ το μήνα, πρέπει να επενδύσετε τουλάχιστον 60.000 $.

Ως εκ τούτου, η συμμετοχή στα HYIPs είναι συχνά ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε σοβαρά χρήματα, ξεκινώντας μ’ ένα μικρό αρχικό κεφάλαιο.

Συμβουλές
Πάρτε πίσω το αρχικό σας κεφάλαιο το δυνατόν συντομότερα και συνεχίστε να μετέχετε στη λειτουργία του HYIP μόνο με τα κέρδη !
Αποφύγετε HYIPs με
εξωφρενικές αποδόσεις (3% - 5% - 8% - 100% / day κλπ). Σαφέστατα τέτοιου είδους HYIPs είναι απάτες !
Ελέγξτε πολλά HYIP monitors και forums πριν τοποθετήσετε χρήματα σ’ ένα HYIP !